Vård, omsorg och pedagogik

Utbildningar inom vård, omsorg och pedagogik. Nästa kursstart är 5 augusti med sista ansökningsdag 7 juni.

Barnskötare FLEX: Vill du arbeta med barn? Denna yrkesutbildning ger dig en god grund att stå på för ett arbete som barnskötare inom förskolan. Det är ett aktivt arbete där du blir en viktig del av barnens vardag. Detta är en flexutbildning. Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning. Läs mer om Barnskötare FLEX (PDF, 143 KB)

Elevassistent FLEX: Vill du arbeta med barn och ungdomar? Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att jobba som elevassistent. Du arbetar i skolan med elever som behöver extra stöd i olika undervisningssituationer. Du arbetar nära tillsammans med undervisande lärare. Detta är en flexutbildning. Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar
i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning. Läs mer om Elevassistent FLEX (PDF, 143 KB)

Vård och omsorg, inriktning akutsjukvård: En yrkesutbildning för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Utbildningen leder till en formell undersköterskekompetens och ger dig kompetens att arbeta på sjukhus, vårdcentral men även inom hemtjänst, hemsjukvård, särskilt boende för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Den ger också grund för fortsatta studier. Finns även som flexutbildning: Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning.
Läs mer om Vård och omsorg, inriktning akutsjukvård (PDF, 144 KB)
Läs mer om Vård och omsorg, inriktning akutsjukvård FLEX (PDF, 144 KB)

Vård och omsorg, inriktning äldrevård:  En yrkesutbildning för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Utbildningen leder till en formell undersköterskekompetens och ger dig kompetens att arbeta på sjukhus, vårdcentral men även inom hemtjänst, hemsjukvård, särskilt boende för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Den ger också grund för fortsatta studier. Finns även som flexutbildning: Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning.
Läs mer om Vård och omsorg, inriktning äldrevård (PDF, 144 KB)
Läs mer om Vård och omsorg, inriktning äldrevård FLEX (PDF, 144 KB)

Ansökan

Från och med augusti ingår Vuxenutbildningen Linnés utbildningar inom vård, omsorg  och pedagogik i Utbildnings- och jobbcenter. Sök på skola under Kurspaket på ansökningswebben: Utbildnings- och jobbcenter i Boländerna eller i Gottsunda. 

Här ansöker du till vuxenutbildning

Uppdaterad: