Gymnasieexamen

Från vuxenutbildningen kan man få utfärdat antingen ett slutbetyg eller en gymnasieexamen. För att ta reda på vad som gäller för dig ska du kontakta en studie- och yrkesvägledare.

Gymnasieexamen ska omfatta 2400 poäng

  • Varav 2250 godkända poäng inklusive svenska/svenska som andraspråk 1-3, engelska 5-6, matematik 1 samt gymnasiearbete för grundläggande behörighet till högskola/universitet
  • En gymnasieexamen består av ett visst antal obligatoriska gymnasiegemensamma och programinriktade kurser

Du kan välja att studera mot en högskoleförberedande – eller yrkesexamen. För mer information. 

Inför dina studier 

  • Boka en tid hos en studie och yrkesvägledare.  Du och studie- och yrkesvägledaren går tillsammans igenom vilka kurser som ska finnas med i din gymnasieexamen.
  • Till besöket tar du med dig betygsunderlag, till exempel: samlat betygsdokument, studiebevis, utdrag ur betygskatalog, beskrivning av lokal kurs.

När du är klar med dina studier

  • Boka en tid hos studie- och yrkesvägledare för beställning av gymnasieexamen
  • Du ska beställa din gymnasieexamen i den kommun där du är folkbokförd

Besked

Du får besked via e-post när du kan hämta din gymnasieexamen i receptionen på Kungsgatan 85. Ta med legitimation. Det kan ta några veckor från beställning tills dess att gymnasieexamen har utfärdats.

Gymnasieexamen skickas till UHR s databas (Universitet och Högskolerådet) via Vuxenutbildningen i Uppsala. Det är alltid ditt ansvar att kontrollera att dokumentet har kommit in till antagning.se, där hittar du också mer information om gymnasieexamen. 

Uppdaterad: