Teknik, bygg och produktion

Utbildningar inom teknik, bygg och produktion - finns även under lärlingsutbildningar.

Betongarbetare: Du lär dig att bygga form, armera, gjuta och efterbehandla betongkonstruktioner såsom husgrunder, golv, väggar, pelare och broar. Som betongarbetare monterar du också prefabricerade betongelement som levereras till byggarbetsplatsen från en fabrik, vilket blir allt vanligare i dagens byggande. Läs mer om utbildningen till Betongarbetare (PDF, 77 KB)

Målare: Som målare arbetar du ofta med renovering av bostäder och lokaler eller med nyproduktion. Arbetsuppgifterna kan vara att måla väggar, tak, fasader, trappor, pelare och snickerier, men det viktiga underarbetet är också en stor del av arbetet. Läs mer om utbildningen till Byggnadsmålare (PDF, 76 KB)

Golvläggare: Yrkespaketet till Golvläggare ska ge eleven kunskap för arbete som golvläggare med läggning av olika golvmaterial såsom plastmattor och homogena parkettgolv samt uppsättning av olika väggmattor. Läs mer om utbildningen till Golvläggare (PDF, 77 KB)

Plattsättare: I plattsättarens arbetsuppgifter ingår det att arbeta med både renoveringar, ombyggnationer och nyproduktion av bostäder och lokaler. Uppdragen handlar ofta om att renovera badrum, kök och andra ytor hos privatpersoner. Det kan även vara större uppdrag som plattsättning av bilhallar och badhus. Läs mer om utbildningen till Plattsättare (PDF, 76 KB)

Träarbetare: Yrkespaketet till träarbetare ska ge eleven kunskap för arbete med olika typer av träarbeten inom husbyggnad. Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett företag inom branschen. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Läs mer om utbildningen till Träarbetare (PDF, 76 KB)

Trädgårdsutbildning: Utbildningen ger dig en stadig grund att stå på för ett yrke inom anläggning och skötsel av trädgårdar. Utbildningen omfattar bland annat användning av fordon och trädgårdsmaskiner, växtkunskap, beskäring och trädvård, växternas biologi och planering av gröna miljöer. Läs mer om Trädgårdsutbildning (PDF, 77 KB), (nästa start  augusti 2019)

Uppdaterad: