El, energi, fordon och transport

Utbildningar inom el, energi, fordon och transport - finns även under lärlingsutbildningar.

Dator och kommunikationstekniker: Efter utbildningen kan du arbeta som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, servicetekniker eller supporttekniker. Du får också kunskaper inom informationssäkerhet och hur man hanterar system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Läs mer om utbildningen till Dator- och kommunikationstekniker (PDF, 76 KB)

Elektriker: Som elektriker kan du välja bland olika yrkesinriktningar såsom industrielektriker, installationselektriker och serviceelektriker och arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende på inriktning. Det är vanligt att du har kundkontakter i arbetet och kunderna kan vara både privatpersoner, fastighetsägare och industrier. Läs mer om utbildningen till Elektriker (PDF, 76 KB)

Personbilsmekaniker: Efter utbildningen arbetar du på bilverkstad med till exempel reparationer, underhållsarbeten, svetsning och enklare karosseriarbeten. Förutom på bilverkstaden behövs det också bilmekaniker på bensinstationer, bärgningsföretag, däcksverkstäder eller hos större åkeriföretag. Oftast arbetar man med flera olika bilmärken på bilverkstäder, men det finns också mekaniker som specialiserar sig på ett bilmärke. Läs mer om utbildningen till Personbilsmekaniker (PDF, 76 KB)

Truckförare: Efter utbildningen kan du arbeta som truckförare på lager, i industrier, godsterminaler och hamnar. Som truckförare kan du också få arbeta med frakthandlingar, beställningar, emballering samt service och underhåll av truckar. Läs mer om utbildningen till Truckförare (PDF, 76 KB)

Yrkesförare: Uppsala samverkar med andra kommuner i storstockholmsområdet för att erbjuda utbildningar i person- och godstransport. Det finns tre olika inriktningar. Läs mer om yrkesförarutbildningar inom transport

Uppdaterad: