Barn- och fritidsutbildningar

Utbildningar till barnskötare och elevassistent.

Barnskötare: Vill du arbeta med barn? Denna yrkesutbildning ger dig en god grund att stå på för ett arbete som barnskötare inom förskolan. Det är ett aktivt arbete där du blir en viktig del av barnens vardag. Detta är en flexutbildning. Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning. Utbildningen startar 14 oktober är sökbar från 5 augusti till 6 september. Läs mer om Barnskötare FLEX (PDF, 144 KB)

Barnskötare validering: Den här utbildningen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom förskoleverksamhet men saknar formell utbildning som barnskötare. Du skall ha kommit överens med din arbetsgivare att skall studera då du är i skolan en dag per vecka (20%) under studietiden. Resten av studietiden är flexibel och ger möjlighet att arbeta 80%. Varje elev genomgår en valideringsprocess där skolan av gör vilka kunskaper/praktisk erfarenhet som går att validera och vilka kurser eleven behöver läsa. Utbildningen startar 14 oktober är sökbar från 5 augusti till 6 september. Läs mer om Barnskötare validering (PDF, 146 KB)

Elevassistent: Vill du arbeta med barn och ungdomar? Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att jobba som elevassistent. Du arbetar i skolan med elever som behöver extra stöd i olika undervisningssituationer. Du arbetar nära tillsammans med undervisande lärare. Detta är en flexutbildning. Det innebär att du deltar i lärarledda lektioner ca 2 dagar i veckan. Övrig tid studerar du på egen hand utifrån en studiehandledning. Utbildningen startar 14 oktober är sökbar från 5 augusti till 6 september. Läs mer om Elevassistent FLEX (PDF, 144 KB)

Uppdaterad: